shopping-cart2.png

Det finns inga varor i inköpskorgen.

d&h weblogo  Hartog logo  KER_logo_web


Nu är vi klara med vår nya fräscha produktkatalog, och du kan redan idag gå in och se på den interaktiva versionen. Du hittar enkelt relevant information om produkter till din häst. T.ex.  så är det enkelt att hitta detaljerad information om foderstater för alla produkter.  
  

 

Brogaarden Optimal nr. 1 Suregrow
- Ett koncentrerat kompletteringsfoder till avelshästar
och lättfödda hästar och ponnyer.

Suregrow är ett högkoncentrerat kompletteringsfoder till avelshästar, som har ett lågt till moderat energibehov. Fodret är vetenskapligt utvecklat till avelshästar med fokus på optimal växt och reproduktion, och kan användas till föl, unghästar och avelsston.

 

Brogaarden Optimal Nr. 2 Fase II
- Ett toppkvalitativt müslifoder till avelsston, avvanda föl och unghästar.

Fase II är ett müslifoder, vetenskapligt utvecklat till avelshästar, som har ett moderat till högt energibehov. Fodret är utvecklat med fokus på optimal växt för avvanda föl 6- 12 månader och unghästar 1-3 år, optimal reproduktion hos dräktiga och digivande ston samt avelshingstar. 

 
    
 

Brogaarden Optimal nr. 3 Fase III
- Ett toppkvalitativt müslifoder för topprestationer.

Fase III är ett lättsmält fiberrikt müslifoder, vetenskapligt utvecklat till tävlingshästar och ponnyer, baserat på senaste kunskap om näringsfysiologi och utfodring av tävlingshästar. Fase III tillför energi från lättsmälta fibrer, Olja och värmebehandlade spannmålssorter. Stressade eller heta hästar kan med  fördel utfodras med Fase III, eftersom produkten inte innehåller havrestärkelse. 

 

Brogaarden Optimal nr. 4 Fase Balancer
- Ett toppkvalitativt müslifoder för topprestationer.

Fase Balancer är ett koncentrerat kompletterings-foder, med ett högt innehåll av essentiella aminosyrer, vitaminer och mineraler. ase Balancer tilldelas i förhållandevis små dagliga mängder och kombineras med havre, lucern och bra grovfoder (hö/hösilage). Fase Balancer kan också användas utan tillsättning av spannmål till lättfödda hästar och ponnyer.

    
 

Brogaarden Optimal nr. 5 Leisure Diet
- Müslifoder till ponnyer och hästar med tendens till övervikt. 

Leisure Diet är en koncentrerad müslibladning. Fodret har ett lågt energiinnehåll (kaloriinnehåll) och ett högt innehåll av vitaminer och mineraler. 

 

Brogaarden Optimal nr. 6 Icelandic Power
- Müslifoder till islandshästar och lättfödda hästar/ponnyer på tävlingsnivå.

Icelandic Power är en koncentrerad müsliblandning, som har ett lågt energiinnehåll (kaloriinnehåll) och ett högt innehåll av vitaminer och mineraler. Icelandic Power har ett högt innehåll av smältbara fibrer och olja, vilket ger en ökad uthållighet pga. långsam frigivning av energi. 

 
    
 

Brogaarden Optimal nr. 7 Trotting Cubes 
-Foder till travhästar i moderat/hårt samt intensivt arbete.

Även lämpligt till rid och tävlings-hästar. Trotting Cubes är ett ekonomiskt pelleterat foder, som är baserat på den senaste kunskapen om träningsfysiologi och utfodring av prestationshästar

 

 

Brogaarden Optimal nr. 8 Senior Diet
- Ett lättsmält müslifoder till äldre hästar och ponnyer. 

Senior Diet är en müsliblandning, utvecklad till äldre hästar, där man tagit hänsyn till förändringar i hästens matsmältning och utnyttjande av fodret till följd av åldern.

 

    
 

Brogaarden Optimal nr. 9 Build Up
- Kvalitetsfoder till hästar som ska återställa eller förbättra hull, muskelbyggnad och styrka.

Innehållet av stärkelse är lågt/medel och innehåller ingen havrestärkelse, allt för att undvika onödig stress och nervositet hos hästen. Fodret har ett mycket högt innehåll av smältbara fibrer och olja, och innehåller en aktiv jästkultur, Actisaf Yeast®. Detta stödjer en bra tarmfunktion, vilket är viktigt för en sund och välfungerande häst.  

 Alfalfa Oil Plus CGI Front_2

Alfalfa Oil Plus
- Kvalitativ lucernblandning tillsatt Olja. 

Alfalfa Oil Plus är en fiberblandning med högt energi-, protein-, och kalciuminnehåll, som passar till de flesta hästar. Alfalfa Oil Plus består av skuren lucern, piller och sojaolja. Pillren är bladen från lucernen som är pelleterade, eftersom lucernblad har en tendens till bli smuligt under torkningsprocessen. På så vis kan man bibehålla näringen från bladen utan att produkten blir smulig eller dammig. 

    

 Barley-Rings

Barley Rings
- Till hästar som ska återställa eller förbättra sitt hull.

Barley Rings är en kombination av värmebehandlat korn och linfrö som har tillsatts kalk, biotin och andra vitaminer och mineraler. Det kan användas för att öka innehållet av energi i foderransonen.

 BrogaardenLucerneMix

Brogaardens Lucern Mix
- En fiberblandning utan melass och med tillsatt linfröolja.

Brogaardens Lucern Mix är en fiberblandning med högt energi, protein och kalciuminnehåll och är ändamålsenlig till de flesta hästar.
 

 

 

 

 

 BuildUpConditionMix_Medium

Build Up Conditioning Mix
Kvalitetsfoder till hästar som ska återställa eller förbättra hull, muskelbyggnad och styrka.

Unghästen som ska till en ung-hästbedömning eller ett cham-pionat behöver ofta lite extra hjälp till att bygga upp muskler. Tävlingshästar i hårt arbete kan också ha svårt att äta tillräckliga mängder foder och på så sätt kan de mista både vikt och muskel-massa. Detta kan resultera i minskad prestationsförmåga. Build Up har utvecklats speciellt för att möta dessa ökade behov.

Build Up Conditioning Cubes1215

Build Up Conditioning Cubes
Kvalitetsfoder till hästar som ska återställa eller förbättra hull, muskelbyggnad och styrka.

Unghästen som ska till en ung-hästbedömning eller ett cham-pionat behöver ofta lite extra hjälp till att bygga upp muskler. Tävlingshästar i hårt arbete kan också ha svårt att äta tillräckliga mängder foder och på så sätt kan de mista både vikt och muskel-massa. Detta kan resultera i minskad prestationsförmåga. Build Up har utvecklats speciellt för att möta dessa ökade behov. 

    
 Competition Concentrate

Competition Concentrate
- En toppkvalitativ müsli för topprestationer

Competition Concentrate är ett koncentrerat tillskottsfoder med ett högt innehåll av essentiella aminosyror, vitaminer och mineraler. Produkten är mycket energirik och tillför energi från lättsmälta fibrer och värm-behandlat spannmål.

 

Competition Mix1215

Competition Mix/Cubes
- Müsli till hästar/ponnyer på tävlingsnivå.

Competition Mix är ett lättsmält foder med ett högt energiinnehåll, utvecklat till ävlingshästar/ponnyer i måttlig/hård träning. Competition Mix tillför energi från lättsmälta fibrer, värmbehandlade spannmålssorter och havre.


Competition Wafers
- Används i mindre mängder som godisbitar.

Eftersom Competition Wafers inte har ett högt vitamin/mineralinnehåll per kg foder och är i pelleterad form (fyrkantiga), kan Competition Wafers användas i mindre mängder som godisbitar. Om fodret används i större mängder, ska det tas i beaktning i den dagliga foderstaten. 

 Convalescent Diet1215

Convalescent Diet
-Müsli till häster i vila

Convalescent Diet är speciellt sammansatt till hästar som ska vila i kortare eller längre perioder. Stärkelsehalten är låg och fodret har ett mycket högt innehåll av lättsmälta fibrer och olja. Det understödjer en bra tarmfunktion och bidrager till att hålla hästen lugn.

 

 

 

 

 CushCare Condition1215

CushCare Condition
-Ett foder med lågt innehåll av socker och stärkelse till hästar och ponnyer med speciella behov av ämnesomsättningsreglering.
 

CushCare Condition är speciellt utvecklat till hästar, som behöver hjälp att förbättra ämnesomsättnings-regleringen. Speciellt äldre hästar kan ha en förändring i ämnesomsättningen, men det kan också förekomma hos yngre hästar. Dessa hästar utnyttjar ofta fodret sämre, och har en tendens till viktförlust och kan ha svårt att upprätthålla eller bilda muskelmassa.

 

 Daily Vitamins & Minerals
-Ett koncentrerat vitamin & mineraltillskott till lättfödda hästar/ponnyer
.


Daily Vitamins & Minerals är ett brett kompletteringsfoder med vitaminer, mineraler och aminosyror av högkvalité i pillerform.

 

 

 

 

 

Equi-Jewel
- Stabiliserat riskli med högt fettinnehåll och lågt stärkelseinnehåll. Tillsatt vitamin E, selen och kalcium

Equi-Jewel har tagits fram speciellt för att understödja muskelbyggnad och hull hos alla typer av hästar. Equi-Jewel är ett lättsmält foder med ett högt innehåll av kalorier och protein.

 Equilac.gif

Equilac
- Mjölkersättning till föl
.


Mjölkersättning till moderslösa föl eller som komplement, om stoet inte producerar tillräckligt med mjölk.

 

 

 

 

 EquineSensitive

Equine Sensitive
- Ett foder med lågt innehåll av stärkelse och utan korn och melass.

Equine Sensitive är ett extruderat (värmebehandlat), pelleterat foder med ett lågt energiinnehåll (kaloriinnehåll) och ett högt innehåll av vitaminer och mineraler. Innehållet av stärkelse är lågt. Det innehåller havrekli (fibrer) men inte havrestärkelse för att undvika onödig nervositet och stress.

 

 ERS Pellets1215

ERS Pellets
- Ett foder med högt innehåll av kalorier och ett mycket lågt innehåll av stärkelse.

Fodret är inte baserat på spannmål och har därför ett mycket lågt innehåll av stärkelse (ca 7 %). Energin härrör nästan uteslutande från lättsmälta fibrer och olja. Energiinnehållet i fodret är så högt, att hästar i hårt arbete kan hålla lagom hull och samtidig prestera optimalt.

 

 

 

 

 Fibergy1215

Fibergy
- En toppkvalitativ fiberblandning

Fibergy är utvecklat till lättfödda hästar/ponnyer. Fibergy har ett mycket lågt innehåll av stärkelse (ca 1,5 %) och socker (ca. 6 %). Fibergy är en fiberblandning som består av lucern och snittad halm av god kvalité. Blandningen innehåller även mynta, som ger en god smak och ökar aptiten.

  Fibre Performance1215

Fibre Performance
- En toppkvalitativ fiberblandning med tillsatta örter

Fibre Performance är en fiber-blandning med moderat energi och proteininnehåll, som har tillsatts aptitliga örter. Fibre Performance består av bl.a. hackad Lucern och hackat gräs samt värme-behandlade spannmålssorter.

 

 

 

 

  Fibre-Beet

Fibre-Beet
- Ett toppkvalitativt fiberhaltigt foder

Ett lättsmält foder med ett högt innehåll av lättsmälta fibrer, lämpligt för alla typer hästar och ponnyer. Fibre-Beet består av mikroniserade (värmebehand-lade) fibrer från sockerproduktion där man tagit bort socker, lucern och havrekli.

 FoalCreepPellets

Foal Creep Pellets
- Ett lättsmält och aptitligt startfoder till föl

Foal Creep Pellets är ett lättsmält tillskottsfoder till föl som behöver extra kalorier förutom mjölk och gräs/hö. Det är baserat på lättsmälta råvaror och täcker fölets behov med de näringsämnen som inte tillförs i tillräckliga mängder från gräset och mjölken.

Gras-mix

Hartog Gras-Mix
- En toppkvaliativ fiberblandning

Hartog Gras-Mix är en fiberblanding, som består av torkat gräs och fiberpiller (grönskördad havre slåt innan den går i ax).Hartog Gras-Mix är en naturlig produkt, tillsatt en kombination av olja (5 %) och melass (5 %).


 

Lucerne-Mix

HartogLucerne Mix
- En toppkvalitativ fiberblandning

Hartog Lucern Mix är en fiberblandning med högt energi, protein och kalciuminnehåll och lämpar sig för de flesta hästar. Hartog Lucern Mix består av skuret lucern, grönskördad havre (som har skördats innan den går i ax) och klöver för att ge en likartad produkt hela året.

 

 

 

 

 


 

Brogaarden Mash
- Mash med tillsatta örter

BROGAARDENS MASH är ett smakligt tillskott till den dagliga fodergivan. Det består av värmebehandlat spannmål, grönsaker och örter och passar särskilt bra till tävlingshästar, hästar i hårt arbete samt kräsna hästar eller hästar med dålig aptit. Brogaarden mash innehåller lättillgängliga näringsämnen, därinunder socker och stärkelse, som gör fodret lämpligt till att hålla energidepåerna uppe i samband med träning och hårt arbete.
 

 High Fibre Mix1215

High Fibre Mix
- Müsli till hästar och ponnyer med benägenhet för övervikt

High Fibre Mix är en koncentrerad müsliblandning med ett lågt innehåll av energi (kalorier) och stärkelse. High Mix är först och främst baserat på lättsmälta fibrer och olja. Det betyder att High Fibre Mix lämpar sig för hästar som ska ha begränsat innehåll av socker och stärkelse i fodret.

 

 

 

 

 

 HighFibreNuts

High Fibre Nuts
-Fiberhaltigt pelleterat kompletteringsfoder till hästar och ponnyer med benägenhet för övervikt

High Fiber Nuts är ett pelleterat foder med lågt energi och proteininnehåll. High Fiber Nuts är baserat på lättsmälta fibrer och olja. Det är därför lämpligt för hästar och ponnyer som har benägenhet för övervikt.

Kwikbeet march 2016_2 

KwikBeet
-Värmebehandlade betflingor

Ett lättsmält foder med ett högt innehåll av smältbara fibrer, anpassat till alla typer av hästar och ponnyer.

 

 

 

 

 Flaked Maize1215

Majs Microflingor
-Majs Microflager kan användas för att öka energiinnehållet i fodret.

Majs är mycket energirik pga. ett högt stärkelses-innehåll som är något högre än i t.ex. havre och korn. Innehållet av protein och lysin är däremot lägre än i andra spannmålssorter. Innehållet av fibrer och vitaminer/mineraler är lågt.

Mare & Youngstock  

Mare & Youngstock
- En toppkvalitativ müsli till avelsston, avvanda föl och unghästar. 

Mare & Youngstock är en müsli som har utvecklats vetenskapligt till  avelshästar, för avvanda föl 6- 12 månader och unghästar från 1 till 3 år med fokus på optimal tillväxt, dräktiga och digivande ston samt avelshingstar som har ett måttligt till högt energibehov. Mare & Youngstock tillför energi från lättsmälta fibrer, olja, värmbehandlat spannmål och havre.

 

 

 

 

 

Microfeed
- Müsli till hästar i hårt/intensivt arbete.

Microfeed är ett lättsmält foder som lämpar sig för hästar i hårt/intensivt arbete. Detta foder tillför essentiella mineraler, vitaminer och aminosyror som gynnar optimal kondition och prestation.

Pasture Mix1215 

Pasture Mix
- Müsli till lättfödda hästar och ponnyer.

Pasture Mix är en fiberrik müsliblandning med ett lågt energiinnehåll (kalori) och proteininnehåll. Pasture Mix är baserat på lättsmälta fibrer och värmbehandlat spannmål, men innehåller inte havrestärkelse. Det är lämpligt till lättfödda hästar och hästar med tendens till stress.

 

 

 

 

 Performance Vitamins & Minerals

Performance Vitamins & Minerals
-Ett koncentrerat vitamin & mineraltillskott

Performance Vitamins & Minerals är ett brett fodertillskott av vitaminer, mineraler och aminosyror av högkvalité i pillerform.

Racing Balancer_web

Racing Balancer
- Müsli till tävlingshästar i hård träning/lopp

Racing Balancer är ett tillskottsfoder (müsli) utvecklat till tävlingshästar. Det är ett lättsmält foder med ett högt innehåll av energi, protein, vitaminer och mineraler. På grund av det koncentrerade innehållet används Racing Balancer i relativt små mängder

Safe & Sound1215

.Safe & Sound
- Fiberhaltigt foder med lågt innehåll av stärkelse och socker

Safe & Sound är en fiberhaltig foderblandning som är utvecklat till hästar och ponnys som har behov av ett foder med högt fiberinnehåll och lite stärkelse/socker. Den har ett lågt innehåll av energi och stärkelse och ett högt innehåll av fibrer.

Sixteen Plus Mix1215

Sixteen Plus Mix
- En lättsmält müsli till äldre hästar och ponnyer.

Efter hand som hästen blir äldre, typiskt omkring 20 års ålder, försämras foderutnyttjandet. Många äldre hästar går ner i vikt och kan ha svårt att gå upp
i vikt när de har blivit för magra.

 

 

 

 

 Speedi-beet

Speedi-Beet
-Ett toppkvalitativt fiberhaltigt kompletteringsfoder

Ett smältbart foder med ett högt innehåll av smältbara fibrer, ändamålsenligt till alla typer av hästar och ponnyer. Speedi - Beet består av mikroniserade(värmebehandlade) flingor från sockerbetor, där man har tagit bort sockret. Det är 95 % sockerfritt. En av fördelarna med Speedi-Beet är den snabba uppblötningstiden (5-15 minuter i varmt eller kallt vatten)

Staypower Muesli

Staypower Müsli/Cubes
- En toppkvalitativ müsli för topprestationer.

Staypower müsli är en lättsmält, fiberhaltig müsli till tävlingshästar och ponnyer. Fodret tillför energi från lättsmälta fibrer, olja och värmbehandlat spannmål. Stressade eller “heta” hästar kan med fördel utfodras med Staypower müsli eftersom produkten inte innehåller havrestärkelse.

 

 

 

 

StudBalancer

Stud Balancer
- En toppkvalitativ müsli till föl, unghästar, avelsston och hingstar.

Stud Balancer är en koncentrerad müsli tilltänkt fullblod och varm-blodiga avelsston, föl, unghästar samt hingstar under betäcknings-tiden. Stud Balancer ska ges tillsammans med grovfoder (hö/ hösilage) samt Lucern och/eller mindre mängder spannmål.

Stud Cubes1215

Stud Cubes
- Ett toppkvalitativt pelleterat foder till avelsston och hingstar

Stud Cubes är ett näringsrikt balanserat kompletteringsfoder (pelleterat) anpassat till fullblodiga avelsston och hingstar. Fodret är lättsmält, har ett moderat/högt energiinnehåll samt ett moderat/högt innehåll av kvalitets protein.


SurenEasy200

SURE’N EASY
-Mineralgodisar till färdigvuxna hästar och ponnyer på bete

SURE ’N EASY är ett mineral kompletteringsfoder anpassat till färdigvuxna hästar på bete, om hästen inte får andra vitamin/mineralkomplement.

  Suregrow

Suregrow
- Ett koncentrerat tillskottsfoder till avels och lättfödda hästar

Suregrow har ett högt innehåll av vitaminer och mineraler, medan energiinnehållet är lågt. Det kan användas till föl, unghästar samt avelsston. Produkten kan med fördel också användas till fullvuxna hästar och ponnyer som lätt går upp i vikt eller är överviktiga,

 

 

 

 

 Surelimb 2kg NOBG,1215

 Surelimb
-Ett koncentrerat vitamin/mineralkomplement

Surelimb är ett kompletterings-foder av vitaminer/mineraler och aminosyror av högkvalité

 

Ultimate Balancer1215

.Ultimate Balancer
-Ett koncentrerat kompletteringsfoder till färdigvuxna hästar/ponnyer

Ett balanserat vitamin/ mineralkomplement med protein, som ger optimal näring och en rad viktiga komplement till hästens foder/måltid.
Sammansättningen av Ultimate Balancer gör, att det är ändamålsenligt till alla typer av fullvuxna hästar och ponnyer.

Yearling Cubes1215

Yearling Cubes
- Ett toppkvalitativt pelleterat foder till avvanda föl och unghästar

Yearling Cubes är ett näringsrikt balanserat kompletteringsfoder (pelleterat) avsett till avvanda fullblodsföl och unghästar.

4HORSE_BALANCER_PACK_SHOT_HR_2.jpg

4HORSE – Balancer
-Ekonomiskt müslibaserat kompletteringsfoder till hästar och ponnyer i lätt/moderat arbete.

4HORSE Balancer är ett foder i müsliform, utvecklat till hästar i lätt till moderat arbete. Det är ett ekonomiskt foder framställt av GMO fria råvaror av hög kvalité balanserat med vitaminer och mineraler.

 

 

 

 

4HorseEasyMix.gif

4HORSE – EASY MIX
-Ekonomiskt müsli kompletteringsfoder till hästar i underhåll/ lätt arbete.

4HORSE EASY MIX är ett müslifoder utvecklat till hästar i underhåll/ lätt arbete.

4HorseEasyCubes.gif

4HORSE – EASY CUBES
- Ekonomiskt pelleterat kompletteringsfoder till hästar i underhåll/lätt arbete

4HORSE EASY CUBES är ett foder i pillerform utvecklat till hästar i underhåll/lätt arbete.

 

Anmäl dig till nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och bli uppdaterad på det senaste från vår foderrådgivning, få erbjudanden och information om föredrag och evenemang. Nyhetsbrevet kommer ut max en gång i veckan, och din mail stannar hos oss.

 

Fyll i namn och e-mail här under

Kundservice öppetider

Mån– tors 8-16
Fre 8-15

Telefon: 040 87 613
E-mail: Klicka här

Brogaarden  • Postadress: Slagthuset, 211 20 Malmö • Tel. 040 87 613 • E-post: kundservice@brogaarden.eu • Org. Nr.: 556910-1420

INFORMATION OM COOKIES (KAKOR)

Vår webbsida använder sig, som de flesta andra webbsidor, av cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Cookies är små textfiler som läggs på din dator eller mobiltelefon när du använder vår webbsida.
Våra cookies hjälper oss att:
- Göra att webbsidan fungerar som du förväntar dig.
- Sparar dina inställningar från ena besöket till nästa.
- Förbättra din laddningstid och säkerhet när du använder webbsidan.
- Möjliggöra att du enkelt kan sprida innehåll vidare i sociala nätverk såsom Facebook och Twitter.
- Ge dig relevant information på vår egen och andras webbsidor.
- Samla in anonym statistik i syfte att förbättra webbsidans prestanda och funktionalitet samt utvärdera marknadsföringsinsatser.
Ytterligare information om cookies finns på denna sida.

Varan läggs i varukorg

Handla vidare
Till korgen